Liverpool wint ruim verdiend van matig Tottenham Hotspur

15-09-2018 15:24
1

Dankzij een 2-1 zege op Tottenham Hotspur staat Liverpool zonder puntenverlies aan kop in de Premier League. The Reds waren zaterdag op Wembley te sterk voor een matig Spurs.

Voor eigen publiek oogde Tottenham zeer nerveus. Er ging met name in de eerste helft veel fout. Binnen een minuut lag de bal al in het net achter Michel Vorm, de vervanger van de geblesseerde Hugo Lloris. Het doelpunt van Roberto Firmino ging vanwege buitenspel echter niet door.

Na een goede kans voor Mo Salah pakte Liverpool in de 39e minuut alsnog de leiding. Vorm grabbelde bij een corner en Wijnaldum kopte de bal op het doel. Zijn landgenoot pakte de bal nog wel, maar duidelijk was te zien hoe Vorm dat achter de lijn deed.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Spurs kreeg één goede kans: Lucas Moura slalomde langs de verdedigers van de gasten en prikte de bal op de buitenkant van de paal. Vrij snel daarna werd het 0-2. Sadio Mané liep in de rug van Kieran Trippier weg en gaf laag voor. Jan Vertonghen wist te onderscheppen, maar via de baal en een - opnieuw - grabbelende Vorm kon Firmino simpel binnentikken. Diep in blessuretijd kon Erik Lamela nog binnenprikken uit een corner. Die aansluitingstreffer kwam te laat voor de thuisclub. Vorm kon zich in de tweede helft nog een beetje onderscheiden met een paar aardige saves.

Voor Tottenham betekende het de tweede competitienederlaag op rij. Voor de interlandperiode werd verloren van Watford. Die club is overigens ook nog zonder puntenverlies na vier duels. Later op de dag nemen The Hornets het in eigen huis op tegen Manchester United.