Weiler haalt uit naar Anderlecht: ''Pure chaos en achterkamertjespolitiek''

Weiler haalt uit naar Anderlecht: ''Pure chaos en achterkamertjespolitiek''

15-09-2018 08:05
7

Het is bijna exact een jaar geleden dat René Weiler werd ontslagen bij Anderlecht. Tegenover Het Laatste Nieuws blikt hij terug op het vertrek en hij schuwt de kritiek niet.

"In het begin van het seizoen was het pure chaos. Maar we hebben vooruitgang gemaakt. Als team, maar ook veel spelers op individueel vlak." Weiler is dan ook tevreden over het sportieve. Een andere strijd kon hij niet winnen. "Ik vond het een groot succes. Alleen liep er buiten het veld veel mis. Er was veel achterkamerpolitiek, sommige media hadden een agenda", klinkt het scherp. "Maar goed, daar wil ik liever niet meer op terugkomen."

Na het veroveren van de landstitel en het bereiken van de kwartfinale in de Europa League, had Weiler nog graag verder willen bouwen aan het elftal. "Ik had nog doelen. Ik had graag geprobeerd de 1/8ste finales van de Champions League te bereiken. En ik wilde onze titel verdedigen. Niet iedereen was ervan overtuigd dat ik de coach was om die doelen te bereiken. Dat vind ik jammer'', besluit hij teleurgesteld.