Pijnlijk! Kumordzi verstaat geen Nederlands en ziet schorsing verlengd worden

Pijnlijk! Kumordzi verstaat geen Nederlands en ziet schorsing verlengd worden

15-09-2018 07:09
13

KV Kortrijk kan nog altijd geen beroep doen op Bennard Kumordzi. Normaal liep de schorsing van de middenvelder zaterdag af, maar een rechter besliste daar anders over. De schorsing van Kumordzi wordt met vijf weken verlengd. Bij KVK klinkt dat een taalbarrière de speler zuur opbreekt.

Voor het gebruik van het niet-prestatiebevorderende product Carboxy-THC kreeg Kumordzi in eerste instantie een schorsing van vier maanden. Die is straf is nu verlengd tot 25 oktober? "Door een communicatiefout trainde Bennard in het begin een paar dagen met ons mee en dat mocht blijkbaar niet", stelt coach Glen De Boeck in Het Nieuwsblad.

Volgens de trainer van KV Kortrijk wordt de ex-speler van KRC Genk unfair behandeld. "Zijn vonnis was in het Nederlands opgesteld en hij is die taal niet machtig. Ik vind dat verzachtende omstandigheden, maar de rechter besliste er anders over. Die jongen wordt echt zwaar gestraft."

Kumordzi traint nu alleen met een personal trainer. Tijdens de laatste week van zijn schorsing mag hij opnieuw meetrainen met de groep.

Lees ookOpvallend: Fans van Genk hebben positieve boodschap voor tegenstander bij