PSG wint ook zonder Neymar en Mbappé ruim, Dortmund klaar voor Club Brugge

14-09-2018 22:49

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond een overtuigende zege geboekt op AS Saint-Étienne in de Ligue 1. Zonder de grote sterren Neymar en Kylian Mbappé won de Franse kampioen op eigen veld met 4-0. In Duitsland boekte Dortmund, de eerste tegenstander van Club Brugge in de Champions League, ook te winnen.

Mbappé ontbrak vanwege een schorsing, terwijl Neymar rust kreeg. Hun vervangers waren Angel Di Maria en Julian Draxler. Ook zonder de sterren had PSG weinig moeite met Saint-Étienne. Julian Draxler opende na 22 minuten de score na een schitterende aanval. Thiago Silva speelde Marco Verratti in, waarna de Italiaan met een lop de Duitser bediende. Draxler kopte vervolgens knap raak.

Edinson Cavani besliste het duel op slag van rust. De Uruguayaanse spits werd tegen de grond gewerkt, waarna hij de strafschop zelf benutte. Een kwartier voor tijd schoot ook Di Maria verdienstelijk raak. Invaller Moussa Diaby zorgde voor het slotakkoord. PSG is na vijf wedstrijden in de Ligue 1 nog foutloos. Thomas Meunier speelde de volledige match.

Witsel valt in bij winnend Dortmund
In de Bundesliga wist Eintracht Frankfurt ondanks een goal van Sebastién Haller niet te verrassen tegen Borussia Dortmund: 3-1. Uit een hoekschop opende Abdou Diallo de score, maar Haller trok de stand gelijk. De voormalig FC Utrecht-spits kreeg de bal voor zijn voeten en haalde al vallende uit: 1-1. Niet veel later haalde Marius Wolf echter de trekker over en FC Barcelona-huurling Paco Alcácer zorgde voor de beslissing.

Jetro Willems ontbrak vanwege een schorsing bij Frankfurt, nadat hij twee weken geleden een rode kaart kreeg voor het uitdelen van een klap. Bij Dortmund viel Witsel na 69 minuten in.