Probleem voor de G5: Maar wel goed in het belang van het Belgische voetbal

Probleem voor de G5: "Maar wel goed in het belang van het Belgische voetbal"

14-09-2018 18:50
6

In de Jupiler Pro League zijn clubs al een tijdje verplicht om zes 'voetbal-Belgen' op te stellen als ze een vol scheidsrechterblad willen. Die regel wankelt momenteel. Maar van KV Oostende-voorzitter Peter Callant hoeft die regel niet te verdwijnen.

Van Callant mag de regel nog strenger. "Wil je ervoor zorgen dat die jongens zoveel mogelijk kansen krijgen? Dan moet je dat aantal op zes houden of naar zeven gaan", aldus de voorzitter van KVO op Sporza.

Callant snapt dat de huidige regel niet perfect is voor Anderlecht, Club Brugge, Gent, Genk en Standard. "Wil je bereiken dat de G5 het Europees zeer goed doet, dan ligt het misschien moeilijker. Als je het Belgische voetbal centraal wil zetten, dan hebben alle clubs er belang bij om zoveel mogelijk kansen te geven aan de goeie jonge Belgische voetballers."

Zelf geeft Oostende momenteel het goede voorbeeld. "Kijk naar Wout Faes. Ik ben trots dat we zulke talenten nieuwe kansen kunnen geven. KVO is daar de ideale club voor, want bij een subtopper krijg je makkelijker kansen dan bij een team uit de G5."