Club Brugge onklopbaar in de JPL? Denk dat het voor jaren vertrokken is

Club Brugge onklopbaar in de JPL? "Denk dat het voor jaren vertrokken is"

14-09-2018 16:04
8

Voor enkele ploegen is Europees voetbal een vergiftigd geschenk. Zware verplaatsingen, extra wedstrijden en minder focus op de competitie is het gevolg. Maar volgens Olivier De Cock zal Club Brugge profiteren van de Champions League.

Hij denkt dat Blauw-Zwart voordeel zal halen uit de sterke tegenstanders in de Champions League. "Daarom denk ik dat ze er in de eigen competitie nog makkelijker over zullen walsen. Dat niveau van de Champions League neem je mee naar de competitie. Ik denk dat Club voor een paar jaar vertrokken is", zegt De Cock in De Krant van West-Vlaanderen.

Bij Club hoopt men alvast op een tweede titel op rij onder Ivan Leko. Een coach die De Cock wel kan charmeren. "Leko is erin geslaagd om er weer de filosofie van Club – die toch een tijdje zoek was – in te krijgen. Grinta, duelkracht, vooruit verdedigen…"

"Vanaf het begin waren dat zijn stokpaardjes. In interviews komt dat al heel regelmatig aan bod, dus in de kleedkamer wordt er daar zeker op gehamerd. Met die over-mijn-lijkmentaliteit krijg je ook de supporters mee", besluit De Cock.