Eersteklasser moet Martinez bedanken voor aanwinst: Een belangrijke rol gespeeld

Eersteklasser moet Martinez bedanken voor aanwinst: "Een belangrijke rol gespeeld"

14-09-2018 15:18
3

David Henen is terug in ons land. De ex-jeugdspeler van RSC Anderlecht komt dit seizoen uit voor Charleroi. Daar mag de Waalse club onder andere bondscoach Roberto Martinez voor bedanken.

"Het is Martinez die me van Monaco naar Everton gehaald heeft en het is ook hij die contact opgenomen heeft met Mehdi Bayat zodat ik naar België kon terugkeren. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn komst", zegt de spits in La Capitale.

Er was heel wat interesse in Henen, maar hij koos toch voor een terugkeer. "Ik heb sinds januari meerdere voorstellen gekregen uit het buitenland, maar in mijn hoofd was alleen een terugkeer naar België een optie. Ik heb de steun nodig van mijn familie en ik moet me in mijn kunnen thuis voelen."

"En toen Martinez me zei dat ik mooie dingen zou kunnen tonen bij Charleroi, ben ik ervoor gegaan. Tot dan was het stresserend, want ik heb veel gereisd, veel trainingscentra bezocht. Ik heb lang nagedacht. Maar zodra ik Mehdi gezien had, heb ik mijn beslissing genomen", besluit Henen.