Mourinho gaat los op 'leugenaars' na harde kritiek over Rashford

Mourinho gaat los op 'leugenaars' na harde kritiek over Rashford

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 12:42vr 14-09-2018 om 12:42

Manchester United-manager Jose Mourinho is het niet eens met de kritiek op zijn behandeling van Marcus Rashford. Critici die claimen dat de 20-jarige aanvaller meer speeltijd moet krijgen, werden vrijdag met de neus op de feiten gedrukt.

De Portugese manager had namelijk een stuk papier bij zich waarop hij wat statistieken had neergepend die aantonen dat Rashford wel genoeg speeltijd krijgt onder Mourinho. "Over Marcus gesproken: ik zal zondag wel weer veel kritiek krijgen op het feit dat hij morgen niet speelt, omdat sommige jongens nogal geobserdeerd zijn door mij." Mourinho benadrukte dat Rashford geschorst is en dus niet kan spelen.

Om het ongelijk van de critici, die hij 'dwangmatige leugenaars' noemde, te bewijzen pakte Mourinho er vervolgens een papiertje bij. "Ik ga iets doen, niet voor jullie, maar voor de fans van United", vervolgde de oefenmeester, waarna hij begon voor te lezen. "In 2016-17 speelde Marcus Rashford 32 Premier League-wedstrijden, elf Europa League-wedstrijden, waaronder de finale, drie FA Cup-wedstrijden, zes League Cup-wedstrijden, waaronder de finale, en de Community Shield."

"Hij speelde 53 keer, maar als je wilt kijken naar het aantal speelminuten, dat waren er 3.068. Als je die deelt door een wedstrijd van negentig minuten, kom je op 29.7 wedstrijden", vervolgde Mourinho. "Dus bij mij heeft hij in twee seizoenen 105 keer gespeeld, 5.774 minuten gemaakt, 63,7 wedstrijden van negentig minuten gespeeld, waaronder vijf finales."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws