Horrorblessure voor speler van KAA Gent: Ik dacht: mijn carrière is over

Horrorblessure voor speler van KAA Gent: "Ik dacht: mijn carrière is over"

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 12:15vr 14-09-2018 om 12:15

KAA Gent heeft een flinke tegenslag te verwerken gekregen. Targetman Giorgi Kvilitaia zal opnieuw een tijdje out zijn. Een banaal ongeval op training leverde een zware enkelblessure op.

In Het Nieuwsblad doet hij zijn pijnlijke relaas. "Vorige week donderdag had ik met Georgië mijn wederoptreden gemaakt in Kazachstan. Op een synthetisch veld nog wel, maar ik voelde me goed en gaf alles wat ik kon. Zaterdag op training probeerde ik met een sliding een voorzet in doel te werken. Ik volgde met mijn ogen de bal. Op de foto's was achteraf te zien dat mijn ene been bleef vastzitten in het veld. Brute pech, er is geen enkele link tussen deze enkelbreuk en die van mijn linkerbeen in mei."

Kvilitaia vreesde zelfs het ergste. "Ik zag mijn voet helemaal scheef staan en was in shock. Het eerste wat ik dacht: Dit is het einde van mijn carrière, ik zal nooit meer kunnen voetballen. Dat gevoel, die paniek, was veel erger dan de pijn die nadien opstak. Ook mijn ploegmaats waren in shock, iedereen liep in paniek weg. Daags nadien moesten we tegen Letland spelen, maar de training werd gestaakt. Niemands hoofd stond er nog naar."

Gelukkig kreeg hij later goed nieuws. "Een van de eerste dingen die ik de dokter vroeg, was of mijn carrière in het gedrang kwam. Pas toen hij me verzekerde van niet, kwam ik tot rust. Na het bezoek aan het ziekenhuis ben ik teruggekeerd naar het teamhotel."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws