Bankzitter van AA Gent spuwt zijn gal: Daar ben ik niet mee akkoord

Bankzitter van AA Gent spuwt zijn gal: "Daar ben ik niet mee akkoord"

14-09-2018 11:00
5

Bij AA Gent staat Lovre Kalinic ook dit seizoen weer tussen de palen. Zijn transfer naar de Premier League is er niet gekomen. Dat is ook slecht niwus voor Yannick Thoelen, die nog als basiskeeper aan het seizoen begon.

De 28-jarige Limburger schippert nu tussen de bank en de tribune, want ook Colin Coosemans is er nog bijgekomen. "De dag voor de wedstrijd tegen Standard kreeg ik te horen dat ik niet zou starten. Dat is een keuze van de trainer die je moet respecteren, maar hij gaf ook aan dat als de eerste doelman (Lovre Kalinic, nvdr.) vertrok er nog versterking zou bijkomen. Ik accepteerde mijn situatie niet. Ik heb in dat gesprek aangegeven dat een vertrek mij een betere optie leek. AA Gent zou daaraan meewerken", aldus Thoelen in Het Belang Van Limburg.

Thoelen weet nu niet eens of hij tweede of derde doelman is. "Er is een beurtrol van kracht. Waarom? Geen idee. Ik ga niet rond de pot draaien. De ene week ben je tevreden met een bankzittersstatuut, maar één week later zit je tussen het publiek en kan je een wedstrijdpremie vergeten. Ik vind dit geen goede oplossing. In het voetbal kan je nu eenmaal niet iedereen plezieren. Het is het recht van de trainer, maar ik ben er niet mee akkoord."