'Absurde deal dreigt voor Real Madrid: geld bijleggen voor uitleenbeurt James'

'Absurde deal dreigt voor Real Madrid: geld bijleggen voor uitleenbeurt James'

Gepubliceerd: donderdag 13 september 2018 om 23:29do 13-09-2018 om 23:29

De verhuurperiode van James Rodriguez dreigt onvoordelig uit te pakken voor Real Madrid, schrijft Der Kicker. De Colombiaanse topscorer van het WK 2014 speelt tot de zomer van 2019 op huurbasis voor Bayern München.

James werd ruim een jaar geleden tijdelijk in München gestald, omdat toenmalig Real Madrid-trainer Zinedine Zidane het niet in de linkspoot zag zitten. Zidane is inmiddels echter opgevolgd door Julen Lopetegui. Deze lijkt James wel een nieuwe kans te willen geven, maar zal in ieder geval nog moeten wachten tot het einde van het huidige seizoen, wanneer het huurcontract van de Colombiaan afloopt.

Waar James het seizoen 2019/2020 gaat doorbrengen, is nog onduidelijk. Bayern kan hem voor 42 miljoen euro definitief overnemen. In dat geval kan Real Madrid een poging wagen om de Colombiaan direct terug te kopen van Bayern. Der Kicker verwacht dat beide clubs in dat geval de 42 miljoen euro verrekenen én dat Bayern zal proberen om miminaal de al betaalde huursom van dertien miljoen terug te krijgen. Wanneer het totaalbedrag daadwerkelijk boven de 55 miljoen uitkomt, heeft Real Madrid dus geld bijgelegd om James in de Allianz Arena te laten spelen.

De Koninklijke betaalde in 2014 bovendien al tachtig miljoen euro om James over te nemen van AS Monaco.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws