Moeder Mbappé blokkeerde transfer naar Chelsea: Mijn jongen komt hier niet terug

Moeder Mbappé blokkeerde transfer naar Chelsea: "Mijn jongen komt hier niet terug"

Gepubliceerd: donderdag 13 september 2018 om 22:24do 13-09-2018 om 22:24

Chelsea heeft in 2012 een serieuze poging gewaagd om de destijds dertienjarige Kylian Mbappé naar Stamford Bridge te halen. De moeder van de tegenwoordige wereldster stak daar echter een stokje voor, onthult voormalig Chelsea-scout Daniel Boga.

Mbappé werkte een trainingsstage af en speelde een oefenwedstrijd. De beleidsbepalers van Chelsea zagen wel wat in het talent, maar wilden hem eerst laten terugkomen voor nóg een stage voordat men Mbappé een contract aan wilde bieden. Deze mededeling schoot bij de moeder van de huidige Paris Saint-Germain-ster in het verkeerde keelgat. "Ze sprak in het Frans en ik moest vertalen", wordt Boga geciteerd door The Daily Mail. "Ze zei: mijn jongen komt hier niet terug. Of ze leggen hem nu vast of ze gaan over vijf jaar vijftig miljoen betalen."

Zes jaar na dato is Mbappé zelfs het driedubbele waard. De vleugelaanvaller brak tijdens het seizoen 2016/2017 door bij AS Monaco en verdiende een miljoenentransfer naar PSG. Tijdens het WK van 2018 maakte hij grote indruk: mede door vier doelpunten van Mbappé werd Frankrijk wereldkampioen in Rusland. De negentienjarige aanvaller scoorde bovendien in de finale tegen Kroatië en werd de jongste doelpuntenmaker in een WK-finale sinds Pelé in 1958.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws