Doorbraak in jacht op voetzoekergooier Bosuil: ''25-jarige man heeft bekend''

Doorbraak in jacht op voetzoekergooier Bosuil: ''25-jarige man heeft bekend''

13-09-2018 14:55
2

De politie van Antwerpen heeft goed nieuws weten te melden in het onderzoek naar de dader, die op 12 mei jl. met een voetzoeker voor veel slachtoffers zorgde tijdens Royal Antwerp FC - Sint Truiden. Een 25-jarige man uit Wijnegem heeft bekend.

Vlak voor de aftrap klonk er een zeer luide knal in het thuisvak. Direct na het incident werden liefst 14 toeschouwers met gehoorschade naar het ziekenhuis gebracht. Na een oproep van de politie hebben nog meerdere slachtoffers zich gemeld. ''In totaal zijn er op dit moment 38 benadeelden'', zo meldt de politie in een communiqué.

Al snel had de politie twee mogelijke daders in het vizier. Beide heren werden dankzij camerabeelden opgespoord, maar in eerste instantie ontkenden zij de voetzoeker te hebben gegooid. ''De 25-jarige verschool zich achter het feit dat de knaller in zijn richting werd geworpen, maar dat hij niet de ontsteker was. Zijn vriend van 28 jaar ontkent tot op vandaag elke betrokkenheid'', klinkt het.

Er valt toch een doorbraak te melden, omdat de verdachte van 25 de feiten alsnog heeft toegegeven. ''Op dinsdag 11 september werd de 25-jarige in het dossier verhoord. De man gaf te kennen zijn verantwoordelijkheid toch te willen nemen. Hij heeft bekend dat hij een zware voetzoeker aannam van een onbekende supporter en de lont aanstak.'' De twee betrokken kregen al een stadionverbod van vijf jaar opgelegd, maar de hoofdverdachte mag nu ook een dagvaarding voor de correctionele rechtbank verwachten.