Doorbraak in jacht op voetzoekergooier Bosuil: ''25-jarige man heeft bekend''

Doorbraak in jacht op voetzoekergooier Bosuil: ''25-jarige man heeft bekend''

Gepubliceerd: donderdag 13 september 2018 om 14:55do 13-09-2018 om 14:55

De politie van Antwerpen heeft goed nieuws weten te melden in het onderzoek naar de dader, die op 12 mei jl. met een voetzoeker voor veel slachtoffers zorgde tijdens Royal Antwerp FC - Sint Truiden. Een 25-jarige man uit Wijnegem heeft bekend.

Vlak voor de aftrap klonk er een zeer luide knal in het thuisvak. Direct na het incident werden liefst 14 toeschouwers met gehoorschade naar het ziekenhuis gebracht. Na een oproep van de politie hebben nog meerdere slachtoffers zich gemeld. ''In totaal zijn er op dit moment 38 benadeelden'', zo meldt de politie in een communiqué.

Al snel had de politie twee mogelijke daders in het vizier. Beide heren werden dankzij camerabeelden opgespoord, maar in eerste instantie ontkenden zij de voetzoeker te hebben gegooid. ''De 25-jarige verschool zich achter het feit dat de knaller in zijn richting werd geworpen, maar dat hij niet de ontsteker was. Zijn vriend van 28 jaar ontkent tot op vandaag elke betrokkenheid'', klinkt het.

Er valt toch een doorbraak te melden, omdat de verdachte van 25 de feiten alsnog heeft toegegeven. ''Op dinsdag 11 september werd de 25-jarige in het dossier verhoord. De man gaf te kennen zijn verantwoordelijkheid toch te willen nemen. Hij heeft bekend dat hij een zware voetzoeker aannam van een onbekende supporter en de lont aanstak.'' De twee betrokken kregen al een stadionverbod van vijf jaar opgelegd, maar de hoofdverdachte mag nu ook een dagvaarding voor de correctionele rechtbank verwachten.

Plaats een reactie

Wimz3 +942
donderdag 13 september 2018 om 15:41
Stadionverbod en volledig laten opdraaien voor alle kosten van de slachtoffers, hulpverleners,...
Vind ik leuk
Rune1891 +7446
donderdag 13 september 2018 om 16:46
Grote voorstander van pyro, maar geen knallers!
Geef sfeergroepen de kans om gecontroleerd pyro te gebruiken, nu moet het vlug-vlug aangestoken worden en wordt het meestal weggegooid terwijl het nog aan het branden is, dat zorgt voor problemen.
Vind ik leuk
Desiboy +55
donderdag 13 september 2018 om 20:07
Zwaar straffen, het moet gedaan zijn met dat onnozel kinderachtig gedoe met voetzoekers en dergelijke, het kost de club alleen maar geld, om nog te zwijgen van het gevaar voor de medesupporters.Je kunt sfeer maken zonder !!! Als je het niet kunt laten, ga terug naar het speelplein, maar daar ga je wel waarschijnlijk een pak rammel krijgen van bezorgde ouders !!!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws