Heel opvallend: fitte Cools zit niet in de selectie, Leko geeft uitleg

Heel opvallend: fitte Cools zit niet in de selectie, Leko geeft uitleg

Gepubliceerd: donderdag 13 september 2018 om 14:31do 13-09-2018 om 14:31

Dion Cools speelde tijdens de interlandperiode twee keer negentig minuten mee bij de nationale U21. Opvallend genoeg heeft Club Brugge-trainer Ivan Leko hem toch buiten de selectie gehouden voor de match tegen Lokeren. Leko moest dan ook enige uitleg verschaffen tijdens de persconferentie.

''Dat Cools niet in de selectie zit? Dat is eigenlijk een kwestie van voorbereiding naar de match tegen Lokeren toe. Als je na een interlandperiode amper één dag de tijd hebt om een wedstrijd voor te bereiden, moet je snel kijken wie op fysiek en mentaal vlak klaar is voor de strijd'', zei de Kroatische oefenmeester op de persbabbel.

Leko achtte Cools uiteindelijk niet paraat genoeg. ''Wij proberen de wedstrijdselectie altijd zo eerlijk en correct mogelijk samen te stellen. We kijken niet naar namen, maar wel naar wie op alle vlakken klaar is om te spelen. Dion heeft twee keer negentig minuten gespeeld bij de nationale beloften en heeft naar Hongarije en Malta moeten reizen. Het is niet enkel een keuze op mentaal, maar ook op fysiek vlak. Daarom hebben we gekozen voor andere jongens'', luidt zijn movitatie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws