Vertrokken Anderlecht-jongeling spiegelt zich aan ex-Bruggeling: 'Mijn voorbeeld'

Vertrokken Anderlecht-jongeling spiegelt zich aan ex-Bruggeling: 'Mijn voorbeeld'

Gepubliceerd: donderdag 13 september 2018 om 14:21do 13-09-2018 om 14:21

Mike Trésor Ndayishimiye speelde diverse jaren in de jeugdopleiding van Anderlecht, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nooit. Na het afgelopen seizoen weigerde hij een contractvoorstel, waarna hij dinsdag onderdak vond bij de Nederlandse tweedeklasser NEC Nijmegen. De 19-jarige spits hoopt vanaf daar hetzelfde pad als Anthony Limbombe te bewandelen.

Limbombe ontbolsterde bij NEC Nijmegen en verdiende zo een transfer naar Club Brugge. Ndayishimiye hoopt net als Limbombe via NEC ook een stap omhoog te zetten. "Dat is een voorbeeld voor mij. Hij maakt nu grote stappen. Speler van het jaar in België, een mooi transfer naar Nantes en debuut bij het Belgisch elftal'', geeft de jeugdinternational aan bij het lokale Omroep Gelderland.  

Ndayishimiye zat overigens de hele zomer zonder club. Onze landgenoot heeft dan ook nog een conditionele achterstand weg te werken, voordat hij zich kan tonen. "Het was een beetje een moeilijke situatie. Ze waren het allemaal aan het afwachten waar ik ging tekenen, maar uiteindelijk werd het NEC. Ik heb twee maanden niet in de groep getraind, maar merk dat ik al mee kan op de trainingen. Al is wedstrijdfit nog iets anders'', beseft Ndayishimiye.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws