'Ik eindig waar ik begonnen ben. Mijn laatste stappen zet ik in Barcelona'

'Ik eindig waar ik begonnen ben. Mijn laatste stappen zet ik in Barcelona'

Gepubliceerd: donderdag 13 september 2018 om 13:05do 13-09-2018 om 13:05

Pep Guardiola wil zijn trainersloopbaan afsluiten bij FC Barcelona. Niet bij de hoofdmacht, maar bij Barcelona B. Daar heeft hij een speciale reden voor.

"Ik eindig waar ik begonnen ben", vertelt Guardiola in een interview met Universo Valdano. "Mijn laatste stappen zal ik zetten in Barcelona bij La Masia (het jeugdcomplex van Barcelona, red.)."

Guardiola doelt nadrukkelijk op het tweede elftal van Barcelona. De Spanjaard was verantwoordelijk voor het beloftenelftal, waarna hij het stokje overnam van Frank Rijkaard. Onder leiding van Guardiola boekte Barcelona grote successen. Met de Catalanen werd hij drie keer kampioen, won hij twee keer de Champions League en een keer het WK voor clubteams.

Een terugkeer bij de hoofdmacht van Barcelona zit er niet in. "Mijn tijd daar zit erop, omdat ik niet de persoon ben die ik toen was. Ook zullen ze me niet meer zo zien. Ik heb de tijd van mijn leven gehad, met enkele geweldige spelers."

"We deden het met een aantal geweldige spelers, een jonge president (Laporta, red.) en Txiki (Begiristain, nu de technisch directeur van Manchester City, red.). We hadden een generatie van waanzinnige spelers en de beste speler ter wereld (Messi, red.)."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws