Onrust in Duits voetbal: zeven spelers brengen Hitlergroet na verzoek sponsor

Onrust in Duits voetbal: zeven spelers brengen Hitlergroet na verzoek sponsor

13-09-2018 09:22
2

Ophef in Duitsland. Amateurclub SC 1920 Myhl heeft zeven spelers weggestuurd na een incident tijdens een teamfoto. Het zevental bracht op verzoek van een nieuwe sponsor namelijk een Hitlergroet.

Sponsor Engin Arslan, eigenaar van een kebabzaak, vroeg de spelers om er een 'ludieke' foto van te maken, waarop het zevental een Hitlergroet uitbrengt voor zijn zaak. Hij deelde de foto daarna trots op social media. Al snel barstte een storm aan kritiek los, waarna Arslan de foto snel verwijderde. De club besliste een nieuwe sponsor te zoeken en zette de zeven spelers op straat.

"Toen we erachter kwamen, hebben we meteen een bestuursvergadering georganiseerd", zegt voorzitter Marc Winkens tegen BILD. "Volgens de normen en waarden van onze club konden we niets anders doen dan deze leden te ontslaan. Ik denk dat we juist gehandeld hebben."

De man achter de kebabzaak verontschuldigde zich meteen. "Het was een grote fout van mij en daarom bied ik aan iedereen mijn verontschuldigingen aan. Ook aan de club. Helaas helpt dit niet. Het spijt mij ook voor die voetballers."

Ook de spelers betuigden spijt en stelden niet racistisch te zijn. Wel loopt er een onderzoek tegen ze wegens het gebruik van 'illegale symbolen'.