Asensio: 'In het publiek riep iemand: je speelt met het geld van mijn kinderen!'

Asensio: 'In het publiek riep iemand: je speelt met het geld van mijn kinderen!'

12-09-2018 21:40

Marco Asensio ontkent dat hij het shirt met rugnummer 7 heeft geweigerd bij Real Madrid. Niet de Spaanse aanvaller, maar aankoop Mariano Diaz trad onlangs in de voetsporen van Cristiano Ronaldo.

Na het vertrek van Ronaldo werd het shirt met rugnummer 7 beschikbaar en Diaz profiteerde daarvan. In de Spaanse pers werd beweerd dat Asensio het nummer eerst aangeboden kreeg, maar dat de aanvaller niet op de extra druk zat te wachten en daarom bedankte. Onzin, stelt Asensio in gesprek met Panenka.

"Ik had nummer 7 best willen hebben. Laten we zien wat er in de toekomst gebeurt", vertelt hij. "Ik wil niet mijn hele loopbaan spelen met mijn huidige rugnummer (20, red.). Dat verklaart denk ik wel hoe ik me erover voel. Of ik een ander rugnummer wil? Natuurlijk!"

Asensio, die dinsdagavond de sterren van de hemel speelde bij Spanje, speelde vier seizoenen geleden nog op het tweede niveau bij Real Mallorca. "De druk bij Real Madrid is niets in vergelijking met wat ik heb meegemaakt bij Mallorca. Soms riep iemand in het publiek: rennen, je speelt met het geld van mijn kinderen!"