'Pech voor Belgische topclubs, plannetje van Coucke gaat (nog) niet door'

'Pech voor Belgische topclubs, plannetje van Coucke gaat (nog) niet door'

Gepubliceerd: woensdag 12 september 2018 om 19:45wo 12-09-2018 om 19:45

Heel wat Belgische clubs hoopten volgend seizoen hun beloften al onder te brengen in de amateurreeksen. Volgens Sport/Voetbalmagazine is de kans echter groot dat dat niet zal doorgaan.

De beloftencompetitie stelt al jaren weinig voor. Daarom waren vooral de Belgische topclubs er voorstander van om de youngsters onder te brengen in lagere reeksen. Voorlopig komen de profs echter niet tot een akkoord met de amateurs.

De amateurclubs zouden voorlopig een te hoge compensatie willen voor die hervorming. Bovendien willen de amateurs deze beloften enkel toelaten als de licentievoorwaarden voor profvoetbal worden versoepeld. Momenteel zijn er nauwelijks amateurclubs die proberen om een proflicentie te behalen. Vooral de verplichte verbouwingen aan de stadions zijn veel te duur voor heel wat clubs.

De profclubs willen die versoepeling absoluut niet toestaan. De voorwaarden zijn net zo streng gemaakt om te vermijden dat clubs tijdens het seizoen in de problemen komen. Het dossier zit dus muurvast en zal door voorzitter Marc Coucke waarschijnlijk worden meegenomen naar de planning voor het jaar 2020.

Poll

Moeten de beloften bij de amateurs spelen?

(428 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws