Bruggeling blijft maar overtuigen: 'Binnen drie jaar international'

Bruggeling blijft maar overtuigen: 'Binnen drie jaar international'

12-09-2018 15:22
4

Arnaut Danjuma speelt binnen een paar jaar in het Nederlands elftal. Daar is NEC-directeur Remco Oversier van overtuigd. 

"Toen ik net in dienst was bij NEC en hem bezig zag, wist ik: dat is er eentje die binnen drie jaar het Nederlands elftal haalt. Hij is echt goed, hè. Als je hem zonder bal de diepte in stuurt, is hij niet uitzonderlijk snel, maar áán de bal is hij dreigend, explosief en hij kan zowel binnendoor als buitenom", zegt Oversier, de ex-werkgever van Danjuma, in gesprek met Voetbal International. 

"Ook zijn traptechniek is fenomenaal. Die jongen heeft zó veel potentie. Je zou al zijn goals eens moeten ontleden, allemaal verschillende types. Ik heb rechtsbacks letterlijk zien omvallen omdat ze het niet meer wisten. Aanvallend gaat hij heel snel. Dat hij bij PSV niet doorbrak, had te maken met een slepende blessure, daardoor verdween hij uit beeld."

Deze zomer werd Groeneveld (21) door NEC verkocht aan Club Brugge. Daar was hij in de eerste zes competitieduels goed voor drie treffers.