De Sutter moet overleven in harde voetbalwereld: Wordt over lijken gegaan

De Sutter moet overleven in harde voetbalwereld: "Wordt over lijken gegaan"

12-09-2018 15:33
4

Tom De Sutter kent geen al te best jaar. De voetballer verloor zijn basisplek en uiteindelijk zelfs zijn contract bij Lokeren. De inmiddels 33-jarige voetballer zoekt naar een oplossing in de harde voetbalwereld.

"Het is altijd al hard geweest, maar ik heb het de voorbije jaren toch nog harder zien worden. Er is meer geld in omloop. En waar geld zit, wordt soms over lijken gegaan", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

Dat heeft hij ook pijnlijk ondervonden bij Lokeren. "De situatie bij Lokeren was gewoon onhoudbaar. Als een coach geen fan van je is, wordt het altijd een moeilijk verhaal. Maar ik neem Maes niets kwalijk. Ondertussen deed de voorzitter alsof ik niet meer kon voetballen. Dat vond ik wat overdreven", zegt hij.

"Een voetballer is een wegwerpproduct geworden, of toch bijna. Al wil hij het voetballen niet opgeven. "Zelfs al is er een vuile kant aan het voetbal, het blijft de mooiste job van de wereld. Ik ben echt nog niet klaar om dat op te geven."

"Ik wil graag nog twee jaar voetballen. Om op die manier op een mooie manier te stoppen. Dat wordt misschien geen afscheid door de 'grote poort', zoals ze zeggen. Maar het zal wel door een poort zijn, in plaats van stilletjes te verdwijnen", besluit hij.