Brazilië wervelt met Neymar en Richarlison; Argentinië gelijk tegen Colombia

12-09-2018 09:00

Brazilië heeft de interlandperiode afgesloten met een overtuigende 5-0 zege op El Salvador. Everton-aanvaller Richarlison scoorde bij zijn basisdebuut meteen twee keer. Het Argentinië van aanvoerder Nicolas Tagliafico speelde doelpuntloos gelijk tegen Colombia.

Brazilië - El Salvador 5-0
Brazilië won zaterdag al met 2-0 van de Verenigde Staten en voldeed ook tegen El Salvador aan de verwachtingen. Neymar opende al na vier minuten de rekening door een strafschop te benutten. De sterspeler van Paris Saint-Germain stond na een kwartier aan de basis van de 2-0 van Richarlison, die de bal op fraaie wijze in de verre hoek krulde. Na een half uur maakte Coutinho er al 3-0 van met een bekeken afstandsschot.

Brazil 2-0 El Salvador - Richarlison 16' from r/soccer
Brazil 3-0 El Salvador - Philippe Coutinho 30' from r/soccer

Tien minuten na de pauze haalde opnieuw Richarlison de trekker over, waarna Brazilië de voet van het gaspedaal haalde. Het slotakkoord was voor verdediger Marquinhos, die raak kopte uit een hoekschop.

Brazil 4-0 El Salvador - Richarlison 50' from r/soccer

Colombia - Argentinië 0-0
Colombia en Argentinië boden de fans een stuk minder spektakel. Bij de Argentijnen kregen voornamelijk spelers uit de eigen competitie de kans. Zij werden aangevoerd door Nicolas Tagliafico. Internazionale-topschutter Mauro Icardi was de bekendste naam bij de Argentijnen, maar ook hij kwam niet tot scoren.

Verenigde Staten - Mexico 1-0
Mexico ging met 1-0 onderuit bij de Verenigde Staten. De Amerikanen profiteerden van een rode kaart voor Mexicaan Ángel Zaldívar in de 67e minuut. Tyler Adams sloeg niet veel later toe.