Modric haalt hard uit naar teamgenoten: 'Zetten onze reputatie op het spel'

Modric haalt hard uit naar teamgenoten: 'Zetten onze reputatie op het spel'

12-09-2018 08:50
3

Luka Modric heeft uitgehaald naar de spelers van Kroatië na de zeperd tegen Spanje dinsdagavond. De verliezend WK-finalist verloor het Nations League-duel met liefst 6-0. Het was de grootste nederlaag ooit voor de Kroaten.

"We speelden allemaal voor onszelf en hielpen elkaar niet. Tegen een ploeg als Spanje is dat dodelijk. Het was heel slecht", zegt de 33-jarige sterspeler, die tot de laatste drie genomineerden voor de Gouden Bal behoort, geciteerd door NU.nl. "De eerste twintig minuten waren goed, maar daarna leken we al op te zijn."

"Het is het begin van het seizoen en we zijn daardoor niet in onze beste vorm, maar het is onaanvaardbaar dat we onze reputatie op het spel zetten", aldus Modric, die Real Madrid-ploeggenoot Marco Asensio een hoofdrol zag opeisen. "We moeten hier lering uit trekken en ik vertrouw erop dat we dat ook zúllen doen."

"Als we een wedstrijd niet zo aanpakken als we op het WK deden, dan hebben we het heel moeilijk. Vooral tegen de toplanden", vervolgt de aanvoerder. "Spanje heeft ons niet verrast, maar tegen zo'n sterk land moet je compact spelen en alles geven. We zijn ver van onze topvorm verwijderd."