Club Brugge incasseert flinke uppercut in stadiondossier, fans plannen acties

Club Brugge incasseert flinke uppercut in stadiondossier, fans plannen acties

Gepubliceerd: woensdag 12 september 2018 om 08:20wo 12-09-2018 om 08:20

Op sportief vlak gaat het Club Brugge voor de wind. Qua infrastructuur is Blauw-Zwart gestart met een nieuw project voor de jeugd. Het enige wat maar langzaam vordert, is het stadiondossier. De trouwe aanhang van Club roert zich stilaan.

Vorig jaar leek een nieuw stadion niet meer veraf. De Vlaamse overheid gaf groen licht voor de bouw van een gloednieuw stadion aan de Blankenbergse Steenweg. Dankzij klachten van milieuverenigingen, grondeigenaars en projectontwikkelaars liep dat dossier spaak.

Franky Demon, Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening, weet niet wanneer er een doorbraak komt. "Een termijn is moeilijk in te schatten, maar ik verwacht geen uitspraak voor juni 2019. Dat is de datum waar onze advocaten van uitgaan", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De fans van Blauw-Zwart slaan nu de handen in elkaar. Zij richtten 'Taskforce 5 na 12' op. Zij proberen in de toekomst met hun acties de bevoegde instanties erop attent te maken dat het sneller moet. Vrijdagavond, wanneer Club Lokeren ontvangt, volgt al een eerste actie.

"In 2008 gaf de stad Brugge nog zijn fiat voor de bouw van een nieuw stadion, nu is het blijkbaar alweer wachten tot 2019 voor een beslissing. Dat is toch om achterover van te vallen", doet lid Hans Noyelle zijn verhaal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws