Het einde voor Lukaku? Ploegmaats in koor: We hebben eens goed gelachen

Het einde voor Lukaku? Ploegmaats in koor: "We hebben eens goed gelachen"

12-09-2018 07:00
19

De Rode Duivels wonnen dinsdag simpel met 0-3 van Ijsland. Romelu Lukaku was opnieuw goed voor twee doelpunten, wat zijn totaal bij de nationale ploeg op 43 brengt. Na de wedstrijd sprak hij zich uit over zijn toekomst.

Eerder liet de aanvaller van Manchester United al ontvallen dat hij er na het EK 2020 mee ophoudt als international. Spijt van die opmerking heeft Lukaku helemaal niet. "Ik blijf geen tien jaar Rode Duivel meer. Ik heb gezegd wat ik gezegd heb", klinkt in Het Nieuwsblad.

Zijn ploegmaats bij de nationale ploeg geloven daar echter niks van. "Ik betwijfel dat hij zou stoppen op zijn 27ste. Hij heeft nog zoveel mooie jaren voor zich. We hebben er alleszins eens goed om gelachen in de groep, zonder er echt op door te gaan waarom hij dat zegt", aldus Axel Witsel.

Afwachten tot na het EK
Ook Thibaut Courtois betwijfelt het. "Of ik hem geloof? Niet echt, maar je weet nooit natuurlijk. Een aanvaller als Lukaku krijgt veel trappen en heeft weinig rust. Dat weegt op den duur door. Maar stel dat we het EK zouden winnen, dan kan ik me niet inbeelden dat hij er mee stopt."

Tot slot denkt ook Vincent Kompany er het zijne van. "Ik kan me moeilijk inbeelden dat ik veel moeite ga hebben om hem te overtuigen nog verder te gaan. Jonge gasten zeggen soms zaken waar ze later spijt van hebben. We hebben er goed om gelachen."