VP Rapport: Matige cijfers tegen zwakke tegenstander, gelukkig is Hazard een Belg

11-09-2018 22:40
10

De Rode Duivels wonnen dinsdagavond met 0-3 van IJsland. De Belgen namen een snipperdagje, maar tegen een zwakke tegenstander nemen we dat de Rode Duivels niet kwalijk. Het rapport van VoetbalPrimeur.be na de eerste Nations League-match van België.

Thibaut Courtois - 6
Onze nationale nummer één had de match ook schriftelijk kunnen afleggen. Enkel in de eerste tien minuten moest Courtois opletten. Daarna kon hij rustig de match vanaf de eerste rij volgen. In de 70e minuut reageerde hij attent op de eerste bal tussen de palen van de IJslanders.

Toby Alderweireld - 7
Stond er verdedigend, en was de eerste om af en toe het Belgische tempo te verhogen met een crosspass.

Vincent Kompany - 6,5
Ook Kompany beleefde een rustige avond in IJsland.  Moest niks bijzonders doen om heel simpel overeind te blijven.

Jan Vertonghen - 6,5
Moest zich na de match ook niet al te fel douchen, want veel zweten deed hij tegen IJsland niet. Dat alles met de kracht of juist het gebrek daaraan van de tegenstander te maken.

Thomas Meunier - 6
Toonde bij momenten veel goede wil, maar veel leverde het allemaal niet op. Miste ook een paar kansen.

Axel Witsel - 6
Degelijk, niet meer, niet minder. Witsel deed het rustig aan. Tegen dit soort tegenstander vormde dat geen enkel probleem.

Youri Tielemans - 6,5
De enige Belg op het middenveld die creatief uit de hoek kwam. Het smaakte naar meer.

Yannick Carrasco - 5
We hoopten dat Carrasco nog eens ouderwets ging vlammen, maar speelde een vrij ongelukkige eerste helft. Na de rust had niemand meer zin en kon Carrasco zich te weinig manifesteren.

Eden Hazard - 8
In ons land mogen we ons gelukkig prijzen dat Eden Hazard een Belg is. Was zonder twijfel opnieuw de beste Rode Duivel van de match. Mister Cool bracht de Rode Duivels op voorsprong met een typische Hazard strafschop. IJzig kalm zette hij de keeper op het verkeerde been.

Romelu Lukaku 7,5
Hoe hij deed, weet hij waarschijnlijk ook niet bij zijn eerste treffer, maar Lukaku scoorde opnieuw voor de Rode Duivels. Zelfs twee keer. Dat is zijn taak en die voerde hij opnieuw uit.

Dries Mertens - 6
Was te weinig betrokken bij de Belgische aanvallen. Gaf uiteindelijk wel nog de assist voor de 0-3. Gelukkig nemen we dit soort wedstrijden niet mee als referentiematch.

Wat zijn jouw cijfers voor de Rode Duivels vanavond? Zet het in de comments!