Geen afslachting, maar Rode Duivels voetballen zich met gemak voorbij IJsland

Geen afslachting, maar Rode Duivels voetballen zich met gemak voorbij IJsland

Gepubliceerd: dinsdag 11 september 2018 om 22:38di 11-09-2018 om 22:38

De Rode Duivels zijn niet vals gestart aan de Nations League. Het kende geen enkel probleem met IJsland. Op bezoek bij het Scandinavische land werd het 0-3.

De Rode Duivels leken nog niet helemaal wakker voor de partij tegen IJsland. De dominantie was ver zoek, de counterende IJslanders konden meermaals voor gevaar zorgen na defensieve onoplettendheid.

Een hoog tempo kregen we ook niet vaak te zien. Een tempoversnelling kon voor problemen zorgen bij de IJslanders, maar die kregen we amper. Het was vooral wachten op een flits van Eden Hazard, al kreeg die amper (tot eigenlijk geen) steun van de slecht presterende Carrasco.

Lang gewacht, toch doelpunten
Op het half uur was er dan toch een goede actie, met een doelpunt tot gevolg. Romelu Lukaku werd bij een voorzet hard aan de arm getrokken, een strafschop voor de scheidsrechter. Wie anders dan Hazard zorgde dan voor dat verlossende doelpunt.

Plots ging het ook snel, niet veel later werd de 0-2 gemaakt door Romelu Lukaku. De Rode Duivels tikten de eerste helft rustig verder uit, de IJslanders kwamen er niet meer aan te pas.

Ook na de pauze was het al Duivels wat de klok sloeg, al kregen we amper nog kansen te zien. De IJslanders leken het helemaal opgegeven te hebben. Onder andere Thomas Meunier was nog dicht bij de 0-3, maar het was Lukaku die met zijn tweede van de avond voor de 0-3 zorgde.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws