Drie Anderlecht-spelers wegen te licht voor analist: 'Moeite om de top te halen'

Drie Anderlecht-spelers wegen te licht voor analist: 'Moeite om de top te halen'

11-09-2018 20:32
2

RSC Anderlecht maakte indruk tijdens het seizoensbegin, maar pakte de voorbije twee wedstrijden slechts één punt. Volgens Marc Degryse heeft Hein Vanhaezebrouck nog een pak werk bij paars-wit.

De analist is van mening dat Anderlecht een echte spelmaker mist. "Er is Adrien Trebel, die meer gewicht op zijn schouders gaat krijgen na zijn contractverlenging en daarbij horende loonsverhoging. Hij is één van de steunpilaren van het team, maar hij is ook iemand die in dienst van anderen speelt. Ze hebben iemand nodig die het spel maakt, de aanvallen opzet en af en toe de wedstrijd beslist met een flits", vertelde Degryse aan Sport/Footmagazine.

"Vanhaezebrouck blijft zoeken naar dit profiel. Als hij de ontbrekende schakel vindt, gaat Anderlecht niet enkel beter voetballen, maar zal dat ook wat druk wegnemen bij Trebel. Wie dat kan bij paars-wit? Musona deed het bij KV Oostende. Morioka deed het bij Waasland-Beveren. En Gerkens zou dat ook moeten kunnen. Het zijn drie spelers tot nu toe echter moeite hadden om het niveau van de top te bereiken", besloot Degryse.