Update: KV Mechelen reageert na schorsing voor Vanderbiest

Update: KV Mechelen reageert na schorsing voor Vanderbiest

11-09-2018 22:19
18

Tijdens Union - KV Mechelen liep het afgelopen weekend behoorlijk mis. Er werden rake klappen uitgedeeld. De bondsprocureur kan niet lachen met de feiten. Hij eist zware sancties tegen KV Mechelen-trainer Fred Vanderbiest en Union-assistent Abder Ramdane. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. 

Vanderbiest en Ramdane kregen het met elkaar aan de stok. Die laatste deelde daarbij een vuistslag uit aan Vanderbiest. De bondsprocureur eist nu een schorsing van tien speeldagen voor Ramdane. Er moet volgens hem ook een boete van 5.000 euro worden betaald. Vanderbiest kreeg een sanctie van drie speeldagen en een boete van 1.500 euro te horen. 

Vanderbiest was door de slag de voorbije dagen werkonbekwaam. Toch was de trainer dinsdag aanwezig tijdens de Geschillencommissie. Vanderbiest liet zich bijstaan door zijn advocaat Sven Mary. Ramdane beschuldigde Vanderbiest van racistische uitlatingen, maar dat kon niet worden bewezen. 

Update 20.52 uur: De Geschillencommissie heeft de schorsingen voor Vanderbist en Ramdane bevestigd. Eerstgenoemde moet de komende drie weken vanuit de tribune toekijken en krijgt een boete van 1.500 euro. Ramdane wordt nog altijd voor tien wedstrijden geschorst, maar drie daarvan zijn met uitstel. Zijn boete werd herleid naar 4.250 euro.

Lees ook: Verdediger van KV Mechelen krijgt wekenlange schorsing en stevige boete
Lees ook:
 Vanderbiest krijgt handje hulp van ref: 'Geen racistische opmerkingen'

Update 11/09, 22u19: KV Mechelen heeft besloten om niet in beroep te gaan tegen de schorsing. Dat meldt het via de officiële website. Verder laat het zich ook uit over de vermeende racistische opmerkingen van Vanderbiest.

'Tijdens de zitting bij de voetbalbond meldde ook de vierde official dat hij geen racistische beledigingen van Frederik Vanderbiest hoorde aan het adres van de assistent-trainer van Union', klinkt het.

'KV Mechelen is dan ook tevreden dat de naam van Frederik Vanderbiest gezuiverd is. Als club staan we immers voor een familiale en passionele beleving van het voetbal waar sportieve waarden primeren en racisme en geweld geen plaats kennen. Daarom willen we deze zaak nu afsluiten en ons terug volledig focussen op het sportieve', geeft de club aan.