Bruggeling joeg sterkhouder van Gent schrik aan: Hij belde meteen zijn makelaar

Bruggeling joeg sterkhouder van Gent schrik aan: "Hij belde meteen zijn makelaar"

11-09-2018 15:34
15

Bij Kroatië spelen dinsdagavond heel wat bekende spelers. Zo begint Lovre Kalinic wellicht in doel bij de vice-wereldkampioen. Hij moet bij Kroatië concurreren met Karlo Letica van Club Brugge. Dat is niet de eerste keer.

"Toen Karlo zestien was, ben ik echt met hem beginnen te werken. Kalinic was eerste doelman en hij was zo fel onder de indruk van Karlo dat hij meteen zijn makelaar heeft opgebeld. Misschien had hij schrik om zijn plaats te verliezen", vertelt Tonci Gabric, hun voormalige keeperstrainer bij Hadjuk Split, tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Volgens Gabric zal Letica dan ooit ook uitgroeien tot de nummer één van Kroatië. Mogelijk ten koste van Kalinic. "Ik zag hem voor het eerst toen hij een jaar of twaalf was. Het eerste wat ik dacht was: dat is de toekomstige doelman van de Kroatische nationale ploeg. Waarom? Ik had een voorgevoel."

"Ik had daarvoor al Pletikosa, Runje, Subasic en Kalinic getraind. Die zijn allemaal nummer één geworden bij Kroatië. Zo vaak heeft mijn intuïtie mij dus niet in de steek gelaten", besluit hij.