Anderlecht-talent sloeg Monaco en Juventus af: 'Daar zou ik bij beloften spelen'

Anderlecht-talent sloeg Monaco en Juventus af: 'Daar zou ik bij beloften spelen'

11-09-2018 11:16
2

Mike Trésor Ndayishimiye maakt transfervrij de overstap van Anderlecht naar NEC. En dat terwijl de talentvolle spits ook bij AS Monaco of Juventus aan de slag kon gaan. Het perspectief van spelen in een eerste elftal gaf uiteindelijk de doorslag.

"Bij Monaco en Juventus zou ik in het beloftenteam komen te spelen, bij NEC ligt er een sportief plan voor de club en voor mij", legt Ndayishimiye uit aan Forza NEC. De aanvaller, die in Nijmegen in eerste instantie als rechtsbuiten is gehaald, vroeg Arnaut Groeneveld om advies. "Ik heb via vrienden aan Arnaut om advies gevraagd en heb Limbombe afgelopen jaren ook gevolgd. Ik kende NEC door hen ook al voordat de club bij me aanklopte."

Ndayishimiye kan niet alleen op rechts, maar ook in het centrum of op links uit de voeten. Zelf heeft hij een duidelijke voorkeur. "Ik geef zelf de voorkeur aan de linksbuitenpositie. Bij Anderlecht en België O19 speelde ik wel altijd in de spits en dat ging me ook goed af."

Of Ndayishimiye vrijdag al speelt tegen Jong PSV is nog even afwachten. "Ik zou kunnen spelen. Ik heb de hele zomer doorgetraind met personal coaches dus ben topfit."