Transfer Boussoufa naar RSCA: ‘Nieuwe samenwerking is zo goed als uitgesloten’

Transfer Boussoufa naar RSCA: ‘Nieuwe samenwerking is zo goed als uitgesloten’

11-09-2018 07:00
3

De supporters van Anderlecht hopen vurig op een terugkeer van Mbark Boussoufa. De ex-speler van paars-wit is momenteel transfervrij, maar de kans dat Marc Coucke en co de Marokkaanse balkunstenaar willen terughalen is zeer klein.

Tussen 2006 en 2011 maakte Boussoufa furore bij Anderlecht. Drie jaar geleden stond de middenvelder dicht bij een terugkeer, maar maanden intensief onderhandelen leverden geen resultaat op. De stroeve onderhandelingen lieten wel zijn sporen na, zo meldt Het Nieuwsblad.

“Als alleen het geld telde voor Boussoufa, dan had hij blijkbaar toch niet zo veel zin om naar Anderlecht te komen”, liet toenmalig voorzitter Roger Vanden Stock weten. Boussoufa, die onder contract lag bij Lokomotiv Moskou, zei via sociale media: “Leugens, leugens, leugens. 24/24.”

Ook ex-club KAA Gent zag een terugkeer wel zitten. Hein Vanhaezebrouck was toen coach, en wilde niet dat een grote naam de harmonie in de Gentse kleedkamer kwam verstoren. Anderlecht heeft wel een nieuw bestuur, maar Vanhaezebrouck is hoofdtrainer. ‘Een nieuwe “samenwerking” tussen Boussoufa en Vanhaezebrouck is zo goed als uitgesloten. Van weerskanten overigens’, aldus HNB.