Geen walk-over: Turkije, Oekraïne en zelfs Kroatië verloren hier. Dat zegt iets

Geen walk-over: "Turkije, Oekraïne en zelfs Kroatië verloren hier. Dat zegt iets"

10-09-2018 22:01
3

Dinsdagavond mogen ook de Rode Duivels hun debuut maken in de gloednieuwe Nations League. Eerste uitdager wordt IJsland, dat tegen Zwitserland (de andere tegenstander in de poule) belachelijk werd gemaakt met 6-0. Toch hoedt Roberto Martinez zich voor onderschatting.

"Turkije, Oekraïne en zelfs Kroatië verloren hier. IJsland was zelfs beter. Dat zegt iets", legde Gazet van Antwerpen haar oor te luister bij de bondscoach. "De 6-0 van IJsland in Zwitserland heeft zijn context. Ik denk niet dat je er gevolgen moet uit trekken. Ik verwacht een reactie op dat resultaat. IJsland thuis is een heel ander team, vol vertrouwen in wat ze doen, defensief een van de beste ploegen in Europa. En op de counter en stilstaande fases zijn ze heel gevaarlijk."

"IJsland is als een gewond dier. Dat is altijd gevaarlijk. Ik had liever gehad dat ze gewonnen hadden", verrast de Spanjaard. Hoe moeten de Rode Duivels het dan aanpakken? "We moeten sterk beginnen, met tempo. En defensief moeten we sterk staan. Met een actie, in een seconden kunnen ze ons pijn doen. Concentratie in het verdedigen van de zestien wordt cruciaal", aldus Martinez.