Wesley en Carcela weten wanneer zij of Coucke gelijk krijgen

Wesley en Carcela weten wanneer zij of Coucke gelijk krijgen

10-09-2018 19:55
25

Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk) kregen onlangs de vrijspraak te horen. Toch is het nog niet zeker of dat wel volgens de regels gebeurde. Een Evocatiecommissie moet zich daar nu over buigen.

Op dinsdag 18 september komt de  Evocatiecommissie van de Koninklijk Belgische Voetbalbond (KBVB) samen. Dan wordt er gekeken of de vrijspraak van de vier heren wel mocht volgens de bondsregels. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. 

Wesley, Carcela, Ocansey en Brongo kregen op 25 augustus in beroep de vrijspraak te horen. Hun vervolging was immers gebaseerd op de befaamde indicatieve tabel, die nog niet was goedgekeurd door de Pro League. Deze was in strijd met het bondsreglement. De vier konden dus niet anders dan vrijgesproken worden door de Geschillencommissie Hoger Beroep. Pro League-voorzitter Marc Coucke tekende het evocatieberoep aan.

Op dinsdag 18 september wordt ook evocatieberoep van Moeskroen tegen de schorsing van verdediger Christophe Diedhiou behandeld. Les Hurlus zijn boos dat Diedhiou wel een schorsing kreeg en de andere spelers niet.