UEFA ontkent Champions League-geruchten: ''Dat idee wordt niet besproken''

UEFA ontkent Champions League-geruchten: ''Dat idee wordt niet besproken''

13-09-2018 15:26
16

Dat wedstrijden uit de Primera Division dit seizoen mogelijk in de Verenigde Staten worden afgewerkt, was al bekend. Maar ook de finale van de Champions League wordt mogelijk buiten Europa gehouden.

"Er zijn gesprekken gaande over de haalbaarheid om de finale van de Champions League in New York te houden", aldus mediamagnaat Jaume Roures van Mediapro tegen Catalunya Rádio.

Eerder kwam al naar buiten dat de Primera Division-wedstrijd tussen Girona en Barcelona hoogstwaarschijnlijk in Miami wordt afgewerkt. 'Het zal Girona niet alleen direct financieel voordeel opleveren, de club zal ook wereldwijde media-aandacht krijgen", stelt Roures.

In Spanje is dat nieuws in ieder geval onderwerp van veel discussie. Spelers zouden er weinig voor voelen om mee te werken aan het plan om wedstrijden in Amerika te spelen. LaLiga-voorzitter Javier Tebas stelde eerder dat clubs 'niet verplicht' zijn een duel af te werken in de Verenigde Staten. "Alleen de clubs die dit zelf willen, zullen gaan'', stelde hij.

Update 13/09, 15:26 uur: UEFA-president Aleksander Ceferin heeft in een officiële verklaring ontkend dat er gesprekken gaande zijn om de Champions League-finale af te laten werken buiten Europa. ''Dit idee wordt momenteel helemaal niet besproken'', stelt hij. ''De UEFA heeft geen plannen om de finale van de Champions League buiten Europa plaats te laten vinden.''