Exit Dembélé nadert: 'Tottenham wil deze winter gaan voor Nederlander'

Exit Dembélé nadert: 'Tottenham wil deze winter gaan voor Nederlander'

10-09-2018 18:20
4

Tottenham Hotspur is van plan om in januari een bod uit te brengen op Ajax-middenvelder Frenkie de Jong. De Engelsen houden daarnaast de verrichtingen van linksback Ben Chilwell nauwlettend in de gaten.

Dat meldt The Telegraph maandag. Volgens het Britse medium is een winterse transfer mogelijk aangezien de Londenaren in de zomer geen enkele speler contracteerden. Manager Mauricio Pochettino ziet graag versterking komen voor zijn middenveld, mits de juiste speler wordt gevonden. Dat Mousa Dembélé beschikt over een na dit seizoen aflopend contract, speelt daarbij een rol. Onze landgenoot wordt ook in verband gebracht met een transfer naar China. Dat kan wel al eens deze winter gaan gebeuren. 

Naast De Jong houdt Tottenham ook verdediger Chilwell in de gaten. De 21-jarige back zit dinsdagavond bij de selectie van het nationale elftal van Engeland. Tot nu toe stond hij bij Leicester City in alle vier de competitieduels in de basis. Chilwell staat al langere tijd in de belangstelling van grote clubs in Europa. Nog voor hij zijn debuut in het eerste van Leciester maakte, probeerden Arsenal en Liverpool hem al over te nemen, maar zonder succes.

Volgens Telegraph zal een bod op Chilwell hoogstwaarschijnlijk pas volgende zomer worden uitgebracht. Voor De Jong geldt dat dus niet. Eerder meldde The Sunday Express al dat Tottenham De Jong de rest van het seizoen in de gaten houdt.