Standard mikte op Club Brugge-target: ''Zij wilden hem huren''

Standard mikte op Club Brugge-target: ''Zij wilden hem huren''

10-09-2018 15:30

Club Brugge liet deze zomer het oog vallen op de 24-jarige Percy Tau. Blauw-Zwart greep naast de Zuid-Afrikaan, net als Standard overigens. 

Tau kon naar verluidt rekenen op de belangstelling van Club Brugge, maar koos uiteindelijk voor Brighton & Hove Albion. De 14-voudig international kreeg echter geen werkvergunning van de Britse autoriteiten, waardoor hij direct moest worden uitgeleend. Uiteindelijk streek hij opvallend genoeg neer bij Union Saint-Gilloise.

Spelersmakelaar Rob Moore had nochtans andere clubs in gedachten. "Ik liet vallen aan Brighton als ik zijn manager was om hem uit te lenen aan het beste team dat mogelijk is voor hem. Zo kan hij zich ontwikkelen met het oog op zijn terugkeer in de Premier League," legt Moore uit aan Soccer Laduma. 

Zo blijkt dat Standard de komst van Tau zag zitten. "Lance Davids (een collega van Moore, nvdr.) en ik informeerden wat rond en zowel Standard als Utrecht wilden hem huren'', onthult Moore. Standard zou in de ogen van Moore een veel betere optie dan Union zijn geweest. "Dat is natuurlijk maar mijn persoonlijke mening'', besluit hij.