'Dat is een keiharde leugen, Balotelli heeft vijftien kilo overgewicht'

'Dat is een keiharde leugen, Balotelli heeft vijftien kilo overgewicht'

10-09-2018 14:10
1

Mario Balotelli is vijftien kilo te zwaar. Dat stelt de Poolse legende Zbigniew Boniek naar aanleiding van Italië - Polen, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Balotelli kreeg na afloop van zijn optreden veel kritiek. In navolging van Arrigo Sacchi, die de spits van OGC Nice een gebrek aan intelligentie verweet, opent ook Boniek de aanval. "Ik zou niet kiezen voor een speler met vijftien kilo overgewicht", vertelt de Poolse oud-international aan Radio Rai.

"Meteen na de wedstrijd heb ik gesproken met Sacchi en één ding viel ons beiden op: Balotelli was niet klaar voor deze wedstrijd. Ik wil hem niet afkraken, maar ik denk dat iedereen het heeft gezien. Een professional kan zich niet op deze manier presenteren."

"Als iemand zegt dat Balotelli hard heeft gewerkt voor het team, dan is dat een keiharde leugen. Ik snap niet dat het niemand is opgevallen. Balotelli is waardeloos op deze manier", besluit Boniek, die tegenwoordig werkzaam is bij de Poolse bond. De kritiek van Sacchi werd zondag gecounterd door Mino Raiola, zaakwaarnemer van Balotelli.