'Ex-bondscoach Rode Duivels staat dicht bij nieuwe uitdaging'

'Ex-bondscoach Rode Duivels staat dicht bij nieuwe uitdaging'

10-09-2018 07:45

Ex-bondscoach van de Rode Duivels Dick Advocaat moet de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht worden. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant zetten de Domstedelingen vaart achter zijn komst.

FC Utrecht wil Advocaat in de komende dagen overtuigen van een move naar de Galgenwaard. De zeventigjarige Hagenaar is dé kandidaat om Jean-Paul de Jong op te volgen. Hij werd vorige week ontslagen door een gebrek aan chemie tussen hem en de spelersgroep.

Advocaat is clubloos sinds zijn vertrek bij Sparta, waarmee hij in mei degradeerde. De laatste maanden werd hij regelmatig gelinkt aan andere clubs, maar alleen een bijzonder project kan hem nog overtuigen. In Utrecht mag Advocaat het seizoen tot een goede einde brengen.

Advocaat past in elk geval in het profiel van Frans van Seumeren. De Utrecht-eigenaar wil een grote naam met veel ervaring en een Nederlands paspoort voor de groep hebben. Advocaat speelde tussen 1983 en 1984 bijna veertig competitiewedstrijden voor de huidige nummer elf van de Eredivisie.

In het verleden was de Nederlander ook bondscoach van de Rode Duivels. Advocaat verliet de Belgische nationale ploeg echter voor een lucratief aanbod van de Russische nationale ploeg.