Tielemans over basisplaats bij Rode Duivels: “Met hem kan ik het heel goed vinden”

Tielemans over basisplaats bij Rode Duivels: “Met hem kan ik het heel goed vinden”

Gepubliceerd: maandag 10 september 2018 om 07:15ma 10-09-2018 om 07:15

Dinsdag nemen de Rode Duivels het in de Nations League op tegen IJsland. Youri Tielemans blikt alvast vooruit en laat zich uit over een mogelijke basisplaats.

De middenvelder vond zelf dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld tegen Schotland. “Mijn balcontrole was goed en bij balverlies reageerde ik assertief, zoals de trainer me gevraagd had”, vertelt Tielemans tegenover Het Nieuwsblad.

Tielemans had een klik met Mousa Dembélé. “In de wedstrijd tegen Schotland kon ik het heel goed vinden met Mousa Dembélé. Of we tegen IJsland opnieuw samen aan de aftrap zullen staan, laat ik aan de bondscoach over.”

De concurrentie is echter groot bij de Rode Duivels. “Samen met Witsel vechten we immers met drie voor twee plaatsen, en dan vergeet ik nog andere spelers die in principe ook in aanmerking komen”, aldus de middenvelder van AS Monaco. Eerder liet de ex-Anderlecht-speler zich al uit over zijn moeilijke eerste seizoen bij de Franse topclub.

Plaats een reactie

Hhti +1708
maandag 10 september 2018 om 12:31
Technisch enorm goed maar zal serieus iets mogen doen aan zijn loopvermogen en snelheid!! Maar zeker verdedigend komt hij massaal tekort. Geen balrecuperatie van die aard dat je mag zeggen hij mag certitude worden op de 6 of 8. In Monaco heeft hij dezelfde problemen. Gelukkig komt hij van RSCA en heeft hij veel geld gekost, anders zat hij misschien nu niet in de selectie. Van hetzelfde met Dendoncker, die is geselecteerd en zit zelfs niet in de kern bij zijn nieuwe club, begrijpen wie begrijpen kan!!
[Reactie gewijzigd op maandag 10 september 2018 om 12:31]
Vind ik leuk
maandag 10 september 2018 om 15:59
van Tielemans kanik het nog enigzins begrijpen voor de moment niet veel weelde op die plaats maar van Dendoncker begrijp ik het helemaal niet
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws