Union maakt gewag van racisme bij KV Mechelen: 'Uiteraard heeft hij gereageerd'

Union maakt gewag van racisme bij KV Mechelen: 'Uiteraard heeft hij gereageerd'

09-09-2018 23:48
14

De vijfde speeldag in de Proximus League werd ontsierd door enkele stevige opstootjes tijdens de wedstrijd tussen Union en KV Mechelen. Fred Vanderbiest kreeg een slag in het gezicht, maar volgens Union is er sprake van racisme.

De Brusselse club plaatste zondagavond een mededeling op hun officiële website. "Na het opstootje tussen Lucas Blijker (KV Mechelen) en Serge Tabekou (Union) zijn verschillende leden van de technische staf op het veld gekomen, met onder andere Mechelen-assistent Fred Vanderbiest. Hij probeerde een slag uit te delen aan één van onze mensen."

"Onze assistent, Ramdane Abderrahmand, heeft de twee uit elkaar gehaald. Daarna heeft Vanderbiest meermaals racistische beledigingen (vuile neger) naar zijn hoofd geslingerd. Ramdane heeft uiteraard gereageerd, maar zonder één enkele slag uit te delen. Beide heren werden net als de twee spelers met rood naar de kleedkamer gestuurd."

"Daar heeft Vanderbiest nogmaals op een aggressieve manier dezelfde racistische beledigingen geuit naar Ramdane, die uiteindelijk reageerde met een slag waarmee hij Vanderbiest blesseerde. Onze club tolereert geen enkele vorm van fysiek geweld. Maar ook het racisme en de aggressiviteit van Vanderbiest zijn ontoelaatbaar, zowel op als buiten een voetbalveld."

"Het zou dan ook goed zijn als KV Mechelen, geconfronteerd met de racistische acties van één van hun stafleden, op een gepaste manier publiekelijk reageert", staat te lezen op de website van Union.

Lees ook: Assistenten raken slaags na Union - KV Mechelen: '7 hechtingen voor Vanderbiest'