Broos gaf Bossaerts raad: ''Carrière was aan het doodbloeden''

Broos gaf Bossaerts raad: ''Carrière was aan het doodbloeden''

09-09-2018 18:53

KV Oostende nam enkele dagen voor het sluiten van de transferdeadline afscheid van Matthias Bossaerts. Mede op aanraden van sportief directeur Hugo Broos trok Bossaerts naar de Nederlandse tweedeklasser NEC Nijmegen.

De samenwerking tussen beide partijen was een mislukking en het was bij de aanstelling van Gert Verheyen al duidelijk dat Bossaerts op een dood spoor zat. "Mathias werd hier goed betaald, zonder dat hij een grootverdiener was, en hij heeft zijn kansen gekregen, maar zijn carrière was aan het doodbloeden", spreekt Broos duidelijke taal in Sport/Voetbalmagazine.

Broos gaf Bossaerts dan ook het advies om zijn koffers te pakken. "Ik zei hem dat hij de mooie kanten van het profvoetbal – leuk gekleed zijn, een goed leven – even moest vergeten en vooral moest presteren. Hij kon zijn contract uitdoen en dan een nieuwe ploeg zoeken, maar dat zou moeilijk worden."

Gelukkig bood NEC Nijmegen uitkomst voor het voormalige toptalent. "Er was nu al weinig interesse. NEC en Nijmegen zijn misschien niet de club of stad van zijn dromen, maar dat moest hij opzij zetten. Ik hoop echt dat hij daar zal slagen'', besluit Broos.