Japanners zijn Chadli niet vergeten en maken docu over epische 14 seconden

Japanners zijn Chadli niet vergeten en maken docu over epische 14 seconden

09-09-2018 17:21
2

Het voorbije WK was er één om niet meer te vergeten. België-Brazilie is een match voor de eeuwigheid, maar de achtste finale tegen Japan zal ook in ons collectieve geheugen blijven. Dat geldt ook voor de Japanners, die een documentaire maken over de knotsgekke ontknopen.

Nacer Chadli maakte in minuut 94e het doelpunt van zijn leven. Chadli was in minuut 94 het eindstation van een meesterlijke counter, die tot de 3-2 en euforische taferelen leidde. In Japan wordt er momenteel gewerkt aan een documentaire over die onvergetelijke '14 seconden'. Frank Raes verleende al zijn medewerking en hoofdrolspelers Thibaut Courtois, Thomas Meunier Meunier, Romelu Lukaku en Nacer Chadli werden in Schotland geïnterviewd.

Met Rob Van Nijlen is er ook een landgenoot bij het project betrokken. Tegenover Het Nieuwsblad vertelt hij dat de Japanners het zeer serieus aanpakken. "We reizen heel Europa door. In totaal worden er vier cameraploegen ingezet. Het budget bedraagt zowat een half miljoen euro. Dat klinkt inderdaad zot. Voor een docu over veertien seconden, hé. De documentaire zal in totaal 45 minuten duren. Mogelijk komt er nog een vervolg", aldus Van Nijlen.