Vrancken blijft ongeslagen: Mechelen pakt in slotseconde een punt bij Union

09-09-2018 16:24

KV Mechelen is na drie matchen onder coach Wouter Vrancken nog altijd ongeslagen. Malinwa voorkwam in de laatste seconden een nederlaag op het veld van Union Saint-Gilloise: 2-2.

De bezoekers kregen het heel lastig, nadat ze aan de rust nog op voorsprong stonden. Na een half uur spelen werd de bal op de stip gelegd na een fout op Igor De Camargo. Clément Tainmont ging achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter. Tainmont toonde met zijn vierde goal in drie matchen nog maar eens aan dat hij momenteel de man in vorm is bij Mechelen.

Zijn vorige drie treffers waren goed voor twee zeges, maar de 32-jarige Fransman groeide ditmaal niet uit tot matchwinner. KV Mechelen gaf de 0-1 voorsprong namelijk compleet uit handen in het laatste kwartier. Youssouf Niakaté zorgde in minuut 75 voor de gelijkmaker via een van richting veranderd schot, waarna Pietro Perdichizzi zeven minuten later de ommekeer compleet maakte dankzij een rake kopbal.

Na de twee treffers nam de spanning flink en dat leidde enkele minuten voor het einde tot twee rode kaarten. Serge Tabekou (Union) en Lucas Bijker (Mechelen) werden tegelijk van het veld gestuurd. Door de commotie kwamen er zes minuten bij. Mechelen leek er niet meer in te slagen om een punt te redden, maar bij de allerlaatste mogelijkheid bracht Gustav Engvall de stand alsnog in evenwicht: 2-2.