Ik heb maar één keer in mijn carrière mijn hart verloren: bij Beerschot

"Ik heb maar één keer in mijn carrière mijn hart verloren: bij Beerschot"

09-09-2018 12:15

De Nederlander Sherjill MacDonald is momenteel actief in de Zuid-Koreaanse competitie. In België is hij echter vooral bekend van SV Roeselare, Beerschot Wilrijk en Westerlo. Bij die laatste club beleefde hij zijn beste periode. 

MacDonald vindt de fans op het Kiel duidelijk top. "Ik heb in mijn carrière bij grotere clubs en in grotere stadions gespeeld, maar de sfeer op het Kiel is écht. Die is niet fake. De supporters van Beerschot zijn uniek en dat voelen de spelers op het veld ook. Ik heb er mijn hart verloren. En Antwerpen is een fantastische stad, natuurlijk", vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

Ei zo na had hij nog zijn comeback gemaakt op het Kiel. "Twee jaar geleden had ik een gesprek met Beerschot Wilrijk over een eventuele transfer, dat was na mijn passage bij Westerlo. De onderhandelingen draaiden uiteindelijk op niets uit. Beerschot wou me een contract voor een jaar aanbieden. Bij Almere kon ik een contract voor twee seizoenen tekenen."

"Ik wou héél graag bij Beerschot Wilrijk voetballen, het was mijn droom om opnieuw voor die club te mogen spelen. Ik vond het dan ook jammer dat we er niet uit geraakten, ik koos voor de twee seizoenen bij Almere. Op mijn leeftijd moet je soms wat zekerheid inbouwen."