FC Clubloos: deze bekende gezichten zijn gratis op te pikken

FC Clubloos: deze bekende gezichten zijn gratis op te pikken

09-09-2018 12:00
5

De transferdeadline is inmiddels afgelopen, de Belgische clubs moeten wachten tot de winter. Tenzij... deze transfervrije spelers kunnen eender wanneer tekenen. VoetbalPrimeur.be zocht tien opportuniteiten uit.

Balasz Dzsudzsak
De 31-jarige Hongaar scheerde ooit hoge toppen als winger bij PSV. Daarna koos hij voor het Russische geld, eerst bij Anzhi en daarna bij Dinamo Moskou. Ook de laatste twee jaar koos hij vooral financiële zekerheid bij Al-Wahda FC uit Abu Dhabi. Daar is zijn contract inmiddels afgelopen.

Adam Maher
Hij was ooit een supertalent in Nederland, maar een aantal slechte keuzes zorgden ervoor dat zijn carrière op een laag pitje staat. FC Twente liet zijn contract aflopen. Afgelopen zomer was hij overigens nog in beeld bij Anderlecht, maar dat feestje ging niet door.

Karim Ansarifard
Een ex-speler van Osasuna die vorig seizoen nog in de kern zat bij Olympiacos. De centrumspits scoorde daar vorig seizoen nog liefst achttien goals, maar zit nu toch zonder contract. In Nederland zouden Utrecht en Heerenveen hem op het spoor zijn.

Isaac Cuenca
De carrière van Cuenca is een vreemd verhaal. Ondanks zestien wedstrijden voor FC Barcelona kon hij later nooit indruk maken bij andere clubs. De flankspeler kon zich afgelopen seizoen weer niet doorzetten bij Hapoel Be'er Sheva, de kampioen van Israël. Op zijn 27ste zit zijn carrière helemaal in het slop.

Frédéric Gounongbe
Een oude bekende uit de Jupiler Pro League. Zijn vertrek bij Westerlo was een absolute aderlating. Hij ruilde die club twee jaar geleden voor Cardiff City, maar kon bij de Welshe club nooit doorbreken. De in Brussel geboren aanvaller is nog altijd maar 30 jaar en kan het scoren niet hebben verleerd. 

Mbark Boussoufa
De 34-jarige ex-speler van KAA Gent en Anderlecht schepte afgelopen seizoen geld in de Emiraten. Om zijn plaats in de Marokkaanse nationale ploeg te houden moet hij zich nu snel bewijzen bij een nieuwe club. Kan die zich in België bevinden?

Christian Brüls
Wat is er ooit gebeurd met deze Belgische middenvelder? Zijn tweevoetigheid leverde transfers naar onder meer AA Gent en Standard op, maar nu liet zelfs de Cypriotische laagvlieger FC Pafos zijn contract gewoon aflopen. Kan de amper 29-jarige middenvelder zich nog één keertje opladen?

Geoffrey Mujangi Bia
Ook hij is een Belgisch toptalent dat nooit echt de laatste stap heeft kunnen zetten. Verliet Standard in 2015 en moddert sindsdien aan bij achtereenvolgens FC Sion, Akhisarspor en Kayserispor. Zijn carrière dreigt uit te doven, misschien kan een Belgisch succes dat verhelpen.

Andy Kawaya
Deze flankspeler deed heel wat harten sneller slaan bij Anderlecht, toen hij bij zijn debuut meteen het verschil maakte in de Champions League. Het was echter één van zijn weinige hoogtepunt. Via KV Mechelen en het Italiaanse Avellino is hij nu gratis op te halen. Hij kreeg zelfs al een aanbieding van... RWDM

Franck Moussa
Een Belgische offensieve middenvelder die in België wel nooit als prof speelde. Hij liet de jeugdopleiding van Anderlecht achter voor een avontuur bij heel wat Engelse clubs. Bij Gillingham FC uit de League One was het afgelopen seizoen een mager beestje: hij deed maar één keer mee. In het verleden kende hij veel mooiere tijden bij Southend en Coventry City.