'Sampdoria hoopt nóg meer te krijgen voor Praet en vat de koe bij de hoorns'

'Sampdoria hoopt nóg meer te krijgen voor Praet en vat de koe bij de hoorns'

09-09-2018 10:05
3

Na een uitstekend tweede seizoen bij Sampdoria Genoa stonden de (Italiaanse) topclubs deze zomer in de rij voor Dennis Praet. Uiteindelijk bleef de middenvelder echter aan boord in de havenstad. Dat zou in de volgende transferzomer wel eens anders kunnen zijn. 

Momenteel herstelt Praet van een blessure, waardoor hij nog geen minuten maakte in de Serie A, maar bij Samp verwacht men dat onze landgenoot moeilijk houdbaar zal zijn na dit seizoen. Een belangrijke factor in dat verhaal is dat Praet een afkoopclausule van 25 miljoen euro in zijn verbintenis heeft staan. Dat bedrag leggen grote clubs dezer tijden vlotjes op tafel.

Iets te vlotjes naar de zin van Sampdoria. De traditieclub uit Genoa hoopt namelijk meer te krijgen bij een mogelijke transfer van de oud-Anderlecht-speler. Daarom wenst het het contract van Praet open te breken, meldt Gazetta dello Sport. Momenteel ligt de spelmaker nog tot 2021 vast. Samp wil die deal verlengen én de afkoopsom hoger leggen of simpelweg uit het contract houden. Of Praet daar ook happig op is, moet de komende weken blijken.