Promovendus en leider Lommel blijft ook overeind tegen Oud-Heverlee Leuven

08-09-2018 19:00

Lommel is na vijf speeldagen nog altijd ongeslagen in de Proximus League. De promovendus behield de koppositie dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven.

Lommel moest flink knokken voor de puntendeling, want in de eerste helft kwamen de Limburgers op achterstand. Samy Kehli kopte een voorzet van Dimiri Daeseleire knap binnen. De thuisploeg ging onmiddelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar OHL-doelman Kawin Thamsatchanan redde toen hij oog in oog kwam te staan met Sam Valcke. De teams gingen zodoende pauzeren met een 0-1 ruststand.

Na de onderbreking bleef Lommel het initiatief houden. Halverwege de tweede helft volgde dan toch de beloning. Er werd in de zestien een fout gemaakt op Leonardo Rocha en de bal werd op de stip gelegd. De 21-jarige Portugees ging zelf achter de bal staan en bleef koelbloedig: 1-1. Het betekende al de zesde goal in evenveel matchen voor de zomeraanwinst.

In de laatste tien minuten kreeg Lommel zelfs nog twee uitstekende kansen om de volle buit te pakken. Sebastiaan Brebels miste van dichtbij met het hoofd, terwijl Alessandro Cerigioni van enkele meters op de sterk keepende Thamsatchanan stuitte. Met zijn laatste save redde de international van Thailand een punt voor OHL, want het bleef bij 1-1. Lommel blijft dankzij twee zeges en drie remises aan kop, al kan het de eerste plaats zaterdagavond wel verliezen als Westerlo thuis drie punten verovert tegen Tubize.