Mboyo onthult gesprekken met Belgische club: Ik voelde twijfels

Mboyo onthult gesprekken met Belgische club: "Ik voelde twijfels"

08-09-2018 14:03

Momenteel probeert hij het mooie weer te maken bij KV Kortrijk. Het had niet veel gescheeld of Ilombe Mboyo deed dat bij een andere club in Eerste Klasse A.

Toen de spits nog voor FC Sion uitkwam keerde hij even terug naar België. Hij werd door de Zwitserse club uitgeleend aan Cercle Brugge. Al toonde er nog een andere Belgische club interesse.

"Ik heb met de voorzitter van Waasland-Beveren (Dirk Huyck, red.) samengezeten. Alleen voelde ik dat er twijfels waren - de beslissing werd constant uitgesteld. Daar hou ik niet van. 'Laat maar', zei ik. Als je niet in me gelooft, moet je me niet aantrekken", zegt Mboyo in Het Laatste Nieuws.

"Waasland-Beveren had nochtans niets te verliezen. Ik was geen risicogeval - het ging om een huur. Bovendien betaalde Sion mijn loon door. Niet veel later belde de zoon van Joseph Allijns, de voorzitter van KV Kortrijk, me of ik naar Cercle wilde komen. Eerst dacht ik: 'pfff 1B', maar Cercle was zo vastberaden, dat ik wist dat het een goede tussenstap was", zegt hij.